Een kom linzen kokos curry met rijst en turks brood

Linzen kokos curry

Geschatte porties: 16

  • 4 uien grof gesneden
  • 8 tenen knoflook grof gesneden
  • 4 wortels grof gehakt
  • 30 gr gember gepeld en gehakt
  • 6 el tikka masala pasta
  • 1,6 kl gekookte linzen
  • 800 ml kokosmelk
  • 800 gr diepvries erwten
  • 600 ml water
  1. Blend de ui, knoflook, wortel en gember tot een gladde pasta
  2. Bak de groentepasta langzaam voor 4 à 5 minuten tot het zacht wordt
  3. Voeg de tikka masala toe en bak voor nog 1 minuut mee
  4. Voeg de linzen toe en meng dit goed door
  5. Voeg de kokosmelk en het water toe en laat dit indikken gedurende minimaal 10 minuten
  6. Voeg de erwten toe in de laatste 5 minuten

Serveertip: serveer met brood of rijst