Geschatte porties: 18
- 4 winterpeen gewassen en in grove stukken
- 800gr rode linzen
- 8 witte uien in grove stukken
- 10 tenen knoflook gepeld en in grove stukken
- 1 hele bleekselderij gewassen en in grove stukken
- 5 liter groentebouillon
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
1. Rul de ui en knoflook voor 10 minuten.
2. Meng alle kruiden en voeg deze toe aan de pan, roer goed door en voeg daarna de tomatenpuree toe.
3. Voeg alle groenten toe en laat staan voor 10 minuten. Schep elke 2 minuten alles om.
4. Voeg de linzen toe en schep goed om, laat dit 5 minuten staan.
5. Voeg de bouillon toe en kook voor minimaal een kwartier op middelhoog temperatuur.
6. Blend de soep in een blender of met een staafmixer.
Serveer tip: serveer met brood of kokos yoghurt