- 350gr glutenmeel
- 3el gerookte paprikapoeder
- 3el (zout vrije) vleeskruiden
- 1el zwarte peper
- 1el mosterd
- +/- 500ml koud kraan water
- 2liter (of meer) kokend water
- scheutje azijn
- Bouillon voor de helft van het water (bijv voor 2 liter water bouillon toevoegen wat voor 1 liter genoeg is)
- olie (zonnebloem – raapzaad – koolzaad)
- Roer in droge toestand de glutenmeel en de kruiden door elkaar. Voeg hierna de mosterd toe en roer er goed doorheen.
- Voeg (niet helemaal in een keer) het water toe en kneed het geheel tot een bal. Even doorkneden en kleinere ballen (4?) van maken.
- Zet de pan water op het vuur, doe er een beetje azijn en bouillon in. Zodra het water goed kookt de (4?) ballen toevoegen en >45min zachtjes laten koken.
- Haal de seitan uit de pan, laat het even uitlekken en snij het in plakken van zo’n 1 a 2 cm. Snij deze plakken vervolgens in een klein raster zodat er reepjes ontstaan.
- Niet genoeg smaak naar jou mening? Nu kun je voor je de seitan gaat bakken, of tijdens nog van alles toevoegen. Bak het in een scheut olie.