Geschatte portie: 20 personen
- 1kg rijst, goed wassen
- 500gr linzen (Beluga of groene), wassen
- 5 uien gesnipperd
- Bolletje knoflook (15 teentjes) zeer klein snijden
- 5 theelepels gember (vers) zeer klein gesneden
- 10 wortels in blokjes
- 5 paprikas in stukjes
- 5 kleine courgettes (+/- 1kg) in blokjes
- 1kg champignons in kwartjes
- 2.5 theelepels kurkuma
- 7.5 theelepels komijn (poeder)
- 10 theelepels koriander (poeder)
- 5 theelepels curry poeder (of pasta)
- 2.5 theelepels chilli poeder (of minder als de curry zeer scherp is)
- 5 theelepels zout (kan zeker minder als je het niet te zout wilt hebben)
- 1 1/4 theelepel zwarte peper
- +/- 4.25 liter groente bouillon
- Doe de rijst en de linzen in een pan (16l), goed doorroeren.
- Voeg de groenten en de kruiden toe, weer goed doorroeren.
- Voeg de bouillon toe tot het geheel net / net niet onder staat.
- Breng aan de kook, zodra de boel kookt vuur heel laag zetten en ongeveer 45 min zacht laten pruttelen.
- Af en toe om scheppen. Rijst en linzen niet te zacht later worden maar wel goed gaar.