Geschatte porties: 20
- 5 uien fijn gesnipperd
- 15 knoflook teentjes geplet en fijn gehakt
- 2.5L passata (gezeefde tomaten uit pakje)
- 1L (slagroom) soya melk (of vegan kookroom)
- 5el gember puree (of fijn gesneden gember)
- 5el garam masala (is een kruiden mix)
- 2el kurkuma (poeder)
- 2el koriander (gesnipperd blad of poeder)
- 2el komijn (poeder)
- 2el chili (heel fijn gesnipperd of poeder)
- een scheut olie om in te bakken
- 250 gram margarine (blok voor bakken en koken)
- 1.7kg kikkererwten (uit blik of pot)
- 1kg rijst
Curry:
- Bak de ui in olie in een grote pan op medium vuur voor 5 minuten
- Voeg de knoflook en gemberpuree toe en bak 2 minuten mee
- Voeg de garam massala, kurkuma, chili, korianderpoeder en komijnpoeder toe en bak een minuutje mee
- Doe er de gezeefde tomaten bij en roer door tot alles goed met elkaar gemengd is
- Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe aan de tomatensaus.Laat dit voor 10 minuutjes pruttelen op laag vuur
- Doe er dan de kookroom en margarine bij. Roer goed door totdat er een romige curry ontstaat en alle margarine is gesmolten
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Rijst:
- Was de rijst minimaal 3 keer
- Kook het met 1 deel rijst 2 delen water
- 5 min koken met de deksel er op, die er niet afhalen en dan in een deken wikkelen voor 10min
serveertip: Serveer de romige curry eventueel met verse koriander er bij. Of zo als in dit geval met Seitan blokjes. (Voor seitan zie recept seitan blokjes).