Geschatte porties: 18
- 4 rode uien in kwart ringetjes
- 10 tenen knoflook fijn gehakt
- 800 gram wortel in stukken van maximaal 1 bij 1 centimeter
- 9 bleekselderij stengels in blokjes van 1 centimeter gesneden
- 1500 gram kruimige aardappel geschild en in blokjes van maximaal 1 bij 1 centimeter
- 1200 gram champignon in blokjes van 1 bij 1 centimeter
- 400 gram tuinerwten
- 7x 400 gram tomaten in blik
- 225 ml sojasaus
- 1 liter groentebouillon
- 3 laurierbladen
- 1 eetlepel rozemarijn
- 3 eetlepels cacaopoeder
Bak de ui in olie in een grote pan op medium vuur voor 5 minuten
- Voeg de knoflook, rode ui, champignon en sojasaus toe aan de pan en laat dit 10 minuten staan om te krimpen op middelhoge temperatuur
- Voeg de wortel, bleekselderij, tomaat en groentebouillon toe aan de pan en laat een kwartier sudderen dus niet koken
- Voeg de laurierbladen, rozemarijn en cacaopoeder toe en laat nu sudderen met de deksel een beetje schuin op de pan, verlaag de temperatuur als het begint te koken
- Voeg een half uur voor je de pan van de hittebron haalt de aardappelen en tuinerwten toe
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
serveertip: Serveer met rijst of brood