Stoofpot met aardappelen, wortel en bleekselderij

Aardappel stoofpot

Geschatte porties: 18

  • 4 rode uien in kwart ringetjes
  • 10 tenen knoflook fijn gehakt
  • 800 gram wortel in stukken van maximaal 1 bij 1 centimeter
  • 9 bleekselderij stengels in blokjes van 1 centimeter gesneden
  • 1500 gram kruimige aardappel geschild en in blokjes van maximaal 1 bij 1 centimeter
  • 1200 gram champignon in blokjes van 1 bij 1 centimeter
  • 400 gram tuinerwten
  • 7x 400 gram tomaten in blik
  • 225 ml sojasaus
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 laurierbladen
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Bak de ui in olie in een grote pan op medium vuur voor 5 minuten

  1. Voeg de knoflook, rode ui, champignon en sojasaus toe aan de pan en laat dit 10 minuten staan om te krimpen op middelhoge temperatuur
  2. Voeg de wortel, bleekselderij, tomaat en groentebouillon toe aan de pan en laat een kwartier sudderen dus niet koken
  3. Voeg de laurierbladen, rozemarijn en cacaopoeder toe en laat nu sudderen met de deksel een beetje schuin op de pan, verlaag de temperatuur als het begint te koken
  4. Voeg een half uur voor je de pan van de hittebron haalt de aardappelen en tuinerwten toe
  5. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

serveertip: Serveer met rijst of brood