- 10 grote of 15 kleinere aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 350 g seitan (gemaakt van glutenmeel)
- 7 uien, in kwartringen gesneden
- Een bol knoflook, fijn gesnipperd
- ±500 g sperzie-, snij- of spekbonen, of kousenband, in kleine stukjes gesneden
- 2 blikken kikkererwten (410 ml per blik)
- ±150 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 el komijnpoeder
- 5 el kerrie masala poeder (Surinaams-Hindoestaans)
- 4 bouillonblokjes (Maggi)
- 2 el sambal (roti) tomaat
- ±1 liter kokend water
- 16 grote (XL) en 8 kleine wraps (bijv. Jumbo eigen merk, is vegan)
- Gebruik een brede pan met hoge rand (of, zoals ik deed, een pan van 25 liter). Fruit hierin de uien. Voeg, zodra ze glazig beginnen te worden, de knoflook toe en bak nog een paar minuten (de ui mag niet donker worden).
- Voeg de aardappelblokjes, komijn en 4 el kerrie toe. Bak dit een minuut en voeg vervolgens het water, de bouillonblokjes, sambal en tomatenpuree toe. Roer rustig door en breng aan de kook. Zodra het geheel pruttelt, zet het vuur lager en laat het zachtjes sudderen. Zorg ervoor dat het geheel niet droog kookt. Dek de pan af en voeg zo nodig (kokend) water toe.
- Kook intussen in een apart pannetje de boontjes in maximaal 10 minuten gaar.
- Zodra de aardappels zacht beginnen te worden (na minimaal 30 minuten), voeg je de kikkererwten en de boontjes toe. Laat het geheel nog even zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de seitan en 1 el kerrie toe.
- Zodra het geheel warm is, vul de wraps (evt. in aluminiumfolie). Je kunt ze direct serveren of het geheel nog een keer opwarmen in de oven.
Serveertip: Extra lekker met een streep sambal (roti) tomaat aan de zijkant van de rol.