Een bord met kikkererwten curry met rijst en seitan

Kikkererwten curry met rijst (en seitan)

Geschatte porties: 20

  • 5 uien fijn gesnipperd
  • 15 knoflook teentjes geplet en fijn gehakt
  • 2.5L passata (gezeefde tomaten uit pakje)
  • 1L (slagroom) soya melk (of vegan kookroom)
  • 5el gember puree (of fijn gesneden gember)
  • 5el garam masala (is een kruiden mix)
  • 2el kurkuma (poeder)
  • 2el koriander (gesnipperd blad of poeder)
  • 2el komijn (poeder)
  • 2el chili (heel fijn gesnipperd of poeder)
  • een scheut olie om in te bakken
  • 250 gram margarine (blok voor bakken en koken)
  • 1.7kg kikkererwten (uit blik of pot)
  • 1kg rijst

Curry:

  1. Bak de ui in olie in een grote pan op medium vuur voor 5 minuten
  2. Voeg de knoflook en gemberpuree toe en bak 2 minuten mee
  3. Voeg de garam massala, kurkuma, chili, korianderpoeder en komijnpoeder toe en bak een minuutje mee
  4. Doe er de gezeefde tomaten bij en roer door tot alles goed met elkaar gemengd is
  5. Spoel de kikkererwten af en voeg ze toe aan de tomatensaus.Laat dit voor 10 minuutjes pruttelen op laag vuur
  6. Doe er dan de kookroom en margarine bij. Roer goed door totdat er een romige curry ontstaat en alle margarine is gesmolten
  7. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Rijst:

  1. Was de rijst minimaal 3 keer
  2. Kook het met 1 deel rijst 2 delen water
  3. 5 min koken met de deksel er op, die er niet afhalen en dan in een deken wikkelen voor 10min

serveertip: Serveer de romige curry eventueel met verse koriander er bij. Of zo als in dit geval met Seitan blokjes. (Voor seitan zie recept seitan blokjes).