Kikkererwten en kidneybonnen curry

Geschatte porties: 18

  • 8 uien fijn gesneden
  • 100 gram fijn gesneden gember
  • 12 tenen knoflook fijn gesneden
  • 6 el kerrie poeder
  • 3 el garam masala
  • 3 kilo gesneden tomaten
  • 500 gram uitgelekte kikkererwten
  • vocht van kikkererwten
  • 1.25 kilo uitgelekte kidneybonen
  • vocht van kidneybonen
  • 400ml kokosmelk
  • geraspte schil en sap van 3 limoenen
  1. Voeg de ui toe aan de pan en laat dit 5 minuten staan op middelhoge temperatuur
  2. Voeg de knoflook en gember toe en roer dit goed door
  3. Voeg het kerriepoeder en de garam masala toe aan de pan, roer goed door en voeg daarna de gesneden tomaten, kidneybonen, kikkererwten, vocht van kikkererwten en kidneybonen en kokosmelk toe
  4. Breng het geheel aan de kook en verlaag de temperatuur. Laat het minimaal een kwartier prutelen zonder deksel tot het de gewenste dikte heeft en laat het vervolgens op laag vuur staan met de deksel erop
  5. Voor het serveren voeg je de limoenschil en sap toe en breng je het gerecht op smaak met peper of zout.

serveertip: Serveer met rijst of plat brood