Geschatte portie: 20 personen
- 2 Kilo blonde linzen geweekt en gewassen
- 5 grote tomaten in kleine blokjes
- 1 ui in ringen
- 2 grote winterpeen fijn gehakt
- 15 tenen knoflook fijn gehakt
- 1 bos lente ui fijn gehakt
- 5 el tomatenpuree
- 5 el peterselie fijn gehakt
- 5 liter lauw water
- 5 tl zout
- 2.5 tl gemberpoeder
- 2.5 tl kurkuma
- 2.5 tl zwarte peper
- 2.5 tl paprikapoeder
- 5 rode pepers fijn gehakt
- Bak de ui en knoflook op middelhoog tot glazig, daarna voeg je de wortel en lente ui toe en roer je dit voor 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en meng het geheel goed.
- Voeg de peterselie en alle kruiden toe.
- Voeg de linzen en het water toe en meng alles. Laat dit voor minimaal 30 minuten koken en roer alles zo nu en dan goed.
- Voeg de peper toe en laat het geheel nog 10 minuten koken op laag.
Serveertip: serveer met brood.