Marokkaanse Linzensoep (Lehdes)

Geschatte portie: 20 personen

  • 2 Kilo blonde linzen geweekt en gewassen
  • 5 grote tomaten in kleine blokjes
  • 1 ui in ringen
  • 2 grote winterpeen fijn gehakt
  • 15 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 bos lente ui fijn gehakt
  • 5 el tomatenpuree
  • 5 el peterselie fijn gehakt
  • 5 liter lauw water
  • 5 tl zout
  • 2.5 tl gemberpoeder
  • 2.5 tl kurkuma
  • 2.5 tl zwarte peper
  • 2.5 tl paprikapoeder
  • 5 rode pepers fijn gehakt
  1. Bak de ui en knoflook op middelhoog tot glazig, daarna voeg je de wortel en lente ui toe en roer je dit voor 5 minuten mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en meng het geheel goed.
  3. Voeg de peterselie en alle kruiden toe.
  4. Voeg de linzen en het water toe en meng alles. Laat dit voor minimaal 30 minuten koken en roer alles zo nu en dan goed.
  5. Voeg de peper toe en laat het geheel nog 10 minuten koken op laag.

Serveertip: serveer met brood.