- 6 paprikas in blokjes gesneden
- 6 rode uien in 4 en dan in smalle reepjes
- 8 teentjes knoflook klein gesneden
- courgette (of 3 wortels) in blokjes gesneden
- grote blik geschilde tomaten in stukjes gesneden
- 3 blikjes mais, afgegoten
- 1750 gram zwarte bonen (of kidney) (uit blik of zak/ nat dus)
- hartige seitan volgens recept (zie elders op de site). Maar dan ipv vlees kruiden, zoute kipkruiden. En in kleine blokjes gesneden.
- 3 el bonenkruid
- 1 el bouillion poeder
- 3 el sambal oelek
- 30 wraps (25cm)
- aluminiumfolie
Spoel de bonen af en doe deze in een grote pan samen met de tomaat. Terwijl je deze zachtjes verwarmt alvast de ui en courgette samen bakken tot de courgette goed zacht is (doe je dit met wortel ipv courgette kan dit wat langer duren). Voeg toe aan de bonen.
Doe ook de mais erbij. En blijf (Langzaam, laag vuur) het geheel verwarmen. Roer de sambal, boullion en bonenkruid er door.
Bak de seitan en voeg aan het geheel toe. Goed doorscheppen en als het geheel warm is de wraps vullen.
Leg een wrap op aluminiumfolie en doe een (soep) schep vulling er in. Goed dicht draaien en dan (per 2, afhangelijk van je contact gril) in de folie verwarmen. Als je deze stap overslaat kan het een natte bedoeling worden.
