Press "Enter" to skip to content

Pilaf

Geschatte portie: 20 personen

  • 1kg rijst, goed wassen
  • 500gr linzen (Beluga of groene), wassen
  • 5 uien gesnipperd
  • Bolletje knoflook (15 teentjes) zeer klein snijden
  • 5 theelepels gember (vers) zeer klein gesneden
  • 10 wortels in blokjes
  • 5 paprikas in stukjes
  • 5 kleine courgettes (+/- 1kg) in blokjes
  • 1kg champignons in kwartjes
  • 2.5 theelepels kurkuma
  • 7.5 theelepels komijn (poeder)
  • 10 theelepels koriander (poeder)
  • 5 theelepels curry poeder (of pasta)
  • 2.5 theelepels chilli poeder (of minder als de curry zeer scherp is)
  • 5 theelepels zout (kan zeker minder als je het niet te zout wilt hebben)
  • 1 1/4 theelepel zwarte peper
  • +/- 4.25 liter groente bouillon
  1. Doe de rijst en de linzen in een pan (16l), goed doorroeren.
  2. Voeg de groenten en de kruiden toe, weer goed doorroeren.
  3. Voeg de bouillon toe tot het geheel net / net niet onder staat.
  4. Breng aan de kook, zodra de boel kookt vuur heel laag zetten en ongeveer 45 min zacht laten pruttelen.
  5. Af en toe om scheppen. Rijst en linzen niet te zacht later worden maar wel goed gaar.