Geschatte portie 9+ liter / 20 personen
- 8 grote uien gesnipperd
- 20 teentjes knoflook fijn gehakt
- Stuk gember (10cm ofzo) klein gesneden
- 1kg rode linzen
- Voor 5 liter bouillon blokjes
- 9 grote tomaten in blokjes gesneden
- 1el sambal oelek
- 4.5 liter water
- Olie (zonnebloem of raapzaad)
- 1l pasata (gezeefde tomaten
1. In een 10 liter (rvs) pan de uien met een flinke scheut olie fruiten, als de ui glazig is de knoflook en gember er bij en nog een minuut of 2 fruiten.
2. Voeg het water, bouillonblokjes, sambal en de linzen toe. 10min laten koken (niet te hard, af en toe roeren). Fijn maken met de staafmixer.
3. Tomaat toevoegen en 5 a 7 min mee koken (heel zacht of net niet koken).
4. Weer fijn mixen met de staafmixer.
5. Pasata toevoegen, soep weer op temperatuur brengen (net niet koken). Serveer met een stuk brood (naan, Turkse, stokbrood).