Press "Enter" to skip to content

Stoofschotel van Wortel en pompoen met rijst

Geschatte portie: 16 personen

  • 8 el olijfolie
  • 4 ui gesnipperd
  • 1 bol knoflook gehakt
  • 8 tl zoete paprika poeder
  • 4 tl zout
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl gemalen cayenne peper
  • 1 liter water
  • 4 blik tomatenblokjes van 400 gr
  • 8 el verse citroen sap (of knijp een citroen uit)
  • 3kg oranje / gele pompoen gewassen in blokjes
  • 800 gr wortel in blokjes
  • 800gr langkorrel rijst (restaurant rijst van de toko)
  1. Verhit de olie in een grote stoofpan op medium vuur.
  2. Voeg de ui toe en fruit tot ze glazig zijn. (ongeveer 5 minuten)
  3. Voeg knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  4. Voeg de volgende 8 ingrediënten op de lijst toe.
  5. Doe er een liter water, de tomaat en het citroensap bij.
  6. Breng aan de kook. Voeg pompoen en wortel toe.
  7. Dek af en kook op laag vuur tot groente gaar is, ongeveer 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Was de rijst in koud water tot het water niet meer wit word (ongeveer 4x nieuw water).
  9. Kook de rijst in ruim water tot ze net gaar is en giet af.
  10. Of: Was de rijst en voeg dan voor elk kopje rijst 2 kopjes water toe. Breng aan de kook met een deksel op de pan. De deksel niet optillen. Zodra het kookt de pan in een deken wikkelen. 15 a 20 min wachten… en klaar.
  11. Voeg een theelepel kurkuma toe aan het begin voor mooie gele rijst