Geschatte portie: 16 personen
- 8 el olijfolie
- 4 ui gesnipperd
- 1 bol knoflook gehakt
- 8 tl zoete paprika poeder
- 4 tl zout
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen kurkuma
- 2 tl gemalen gember
- 2 tl gemalen cayenne peper
- 1 liter water
- 4 blik tomatenblokjes van 400 gr
- 8 el verse citroen sap (of knijp een citroen uit)
- 3kg oranje / gele pompoen gewassen in blokjes
- 800 gr wortel in blokjes
- 800gr langkorrel rijst (restaurant rijst van de toko)
- Verhit de olie in een grote stoofpan op medium vuur.
- Voeg de ui toe en fruit tot ze glazig zijn. (ongeveer 5 minuten)
- Voeg knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de volgende 8 ingrediënten op de lijst toe.
- Doe er een liter water, de tomaat en het citroensap bij.
- Breng aan de kook. Voeg pompoen en wortel toe.
- Dek af en kook op laag vuur tot groente gaar is, ongeveer 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de rijst in koud water tot het water niet meer wit word (ongeveer 4x nieuw water).
- Kook de rijst in ruim water tot ze net gaar is en giet af.
- Of: Was de rijst en voeg dan voor elk kopje rijst 2 kopjes water toe. Breng aan de kook met een deksel op de pan. De deksel niet optillen. Zodra het kookt de pan in een deken wikkelen. 15 a 20 min wachten… en klaar.
- Voeg een theelepel kurkuma toe aan het begin voor mooie gele rijst