Vegan tomatensoep met vegan balletjes sn turks brood

Tomatensoep

Geschatte porties: 18

  • 12 uien grof gesneden
  • 3 kg gepelde tomaten
  • 8 tenen knoflook gepeld
  • 2.25 l groentebouillon
  • 600 gr vegan balletjes
  • 90 gr vermicelli
  • Peper
  • Zout
  1. Voeg de ui toe aan de pan en bak langzaam voor 10 minuten
  2. Voeg de knoflook, tomaat en een beetje zout en peper toe, sudder voor 10 minuten totdat de tomaten zacht zijn
  3. Voeg de groentebouillon toe en laat het nog 20 minuten sudderen
  4. Blend de soep tot het een gelijke consistentie heeft
  5. Snijd de balletjes door de helft en bak deze in een koekenpan tot ze gaar zijn en voeg ze toe aan de soep
  6. Voeg de vermicelli toe en breng verder op smaak met kruiden
  7. Kook de vermicelli nog even mee tot deze gaar is en de soep kan worden geserveerd

Serveertip: Serveer met dikke plakken brood