Vegan kofta

  • 10 paprikas blokjes
  • 5 courgettes halve manen
  • 1 knoflook fijn gehakt
  • 10 sjalotten gesnipperd
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder,
  • 1 el oregano
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el kaneelpoeder
  1. Bak de knoflook en sjalot in de pan met een scheut olie tot glazig.
  2. Voeg de courgette en paprika toe en bak voor 5 minuten mee. Schep vaak om.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de kruiden. Meng door elkaar.
  4. Voeg de balletjes toe en meng met de rest.
  5. Voeg eventueel water toe totdat de balletjes bedekt zijn.
  6. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen voor 15-20 minuten.
  7. Haal de deksel van de pan en laat nog 10-15 minuten pruttelen of tot de gewenste dikte is bereikt.

Serveertip: serveer met rijst