Geschatte portie: 20 personen
- 10 rode uien in kwart ringen
- 16 tenen knoflook
- 10 kleine zoete aardappelen in blokjes
- 9 wortels in plakjes
- 10 rode punt paprikas in stukjes van ongeveer een halve centimer bij een centimeter
- 5 x 400 g blik kikkererwten uitgelekt en gespoeld
- 5 x 400 g tomaten blokjes
- 2.5 l groente boulion
- 2 el soja saus
- 2 el paprika poeder
- 1 el knoflook poeder
- 1 el uien poeder
- 1 el tijm
- 1 el gemalen koriander
- 3 kruidnagels
- 2 laurierbladen
- zout en peper
- Bak de rode ui 10 minuten tot het zacht word, voeg de knoflook toe en bak dit nog 5 minuten mee
- Voeg alle kruiden (behalve de kruidnagel en laurier) en de soja saus toe en roer het geheel goed door
- Voeg nu de wortels en paprika toe en laat dit 5 minuten mee bakken op laag vuur terwijl je het geleidelijk om schept
- Voeg de tomaat en kikkererwten toe en laat het geheel 5 minuten in een dichte pan prutellen
- voeg nu de zoete aardappel toe, stop in een stuk zoete aardappel de kruidnagels zodat deze makelijk uit de pan te halen zijn en voeg de laurierbladen toe en laat het geheel pruttelen tot je het serveert
Serveertip: serveer met rijst of brood.