Geschatte porties: 16
- 3 uien fijn gesneden
- 80 gram fijn gesneden gember
- 12 tenen knoflook fijn gesneden
- 6 tl komijnpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl cayenne pepper
- 1 tl chilivlokken
- 1 k zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
- 200 gr wortel geschild en in blokjes gesneden
- 1,6 l kokosmelk
- 1 l groentebouilion
- 3 el tahini
- Sap van 2 citroenen
- Peper
- Zout
- Voeg de ui, knoflook en gember toe aan de pan met een snufje zout en bak op middelhoog vuur voor 3 à 4 minuten
- Voeg de kruiden toe en bak dit mee voor een minuut
- Voeg de wortel en zoete aardappel toe en roer het geheel goed door
- Zodra alles goed gemixed is voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen
- Voeg de tahini en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout
- Schep de helft over in een andere pan of een blender en meng dit tot een glad geheel. Voeg dit weer toe en meng het goed door
Serveertip: Serveer met rijst of plat brood