Zoete aardappel en kokos stoofpot

Geschatte porties: 16

  • 3 uien fijn gesneden
  • 80 gram fijn gesneden gember
  • 12 tenen knoflook fijn gesneden
  • 6 tl komijnpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl cayenne pepper
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 k zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gr wortel geschild en in blokjes gesneden
  • 1,6 l kokosmelk
  • 1 l groentebouilion
  • 3 el tahini
  • Sap van 2 citroenen
  • Peper
  • Zout
  1. Voeg de ui, knoflook en gember toe aan de pan met een snufje zout en bak op middelhoog vuur voor 3 à 4 minuten
  2. Voeg de kruiden toe en bak dit mee voor een minuut
  3. Voeg de wortel en zoete aardappel toe en roer het geheel goed door
  4. Zodra alles goed gemixed is voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen
  5. Voeg de tahini en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout
  6. Schep de helft over in een andere pan of een blender en meng dit tot een glad geheel. Voeg dit weer toe en meng het goed door

Serveertip: Serveer met rijst of plat brood